۶- نیایش و سپاسگزاری

6-21 نیایش به درگاه پروردگار و تقاضا فقط از خدا برای برطرف کردن حاجات و رفع مشکلات

خداوند انسان را برای شاد زیستن آفریده و به او اختیار عطا فرموده تا خود راه و روش شاد زیستن را پیدا کند.

نیایش و راز و نیاز به درگاه پروردگار یقینا برای انسان شادی می‌آفریند.

ای خدای رحمان و رحیم و عزیز و بصیر و سمیع و وهاب و عظیم و حکیم و تواب و صمد و ذوالجلال‌والاکرام تو را سپاسگزاری می‌کنم برای همه نعمت‌هایی که به من عطا فرموده‌ای. از تو تقاضا می‌کنم که لطف کرده و به من توانایی‌یی عطا فرمایی تا بتوانم تمام ارزش‌های انسانی را در خود پرورش دهم و تمام رذایل اخلاقی را از خود دور کنم، بینشی عطا فرمایی تا در هر زمان و مکان تشخیص دهم موثرترین خدمت بی‌ریایی که می‌توانم به نیازمندترین موجودات (به‌ویژه انسان‌ها) ارائه دهم کدام است و توانایی و شهامتی عطا کنی تا آن‌ها را اجرا کنم.

پروردگارا تو را سپاس می‌گویم و همیشه شکرگزار تو هستم، برای سلامتی اعضای بدنم تو را شکر می‌کنم. برای سلامتی دهان و دندان و زبانم که می‌توانم غذا و آب که تو خلق کرده‌ای مصرف کنم و زنده بمانم و با دیگران صحبت کنم. برای سلامتی تمام قسمت‌های دستگاه گوارشم، برای سلامتی مغزم که ظریف‌ترین و مهم‌ترین عضو بدن من بوده و ارتباط اصلی روح و بدن من می‌باشد، تو را سپاسگزاری می‌کنم. برای قلبم که سالی بیش از 30 میلیون بار می‌طپد و یک لحظه هم در تمام عمرم استراحت نداشته است و کاملا سالم است از تو سپاسگزارم و برای تمام استخوان‌بندی و ماهیچه‌های بدنم.

خدایا تو را سپاس می‌گویم برای توانایی فکر کردن و اندیشیدن درباره‌ی آفرینش تو که عظیم و دقیق و ظریف است و پر از لطف و محبت تو به ما انسان‌ها و سایر موجودات. خدایا برای همه چیز از تو متشکرم.

تقاضا فقط از خدا برای برطرف کردن حاجات و رفع مشکلات. یکی از خصوصیات مردمان شیعه مذهب ارادت عمیق آنان به خاندان نبوت و امامان بزرگوار است. تعدادی از این مردم معمولا عشق و ارادتشان را به امامان و امام‌زاده‌ها با ساختن و تزیین حرم و بارگاه برای این عزیزان نشان داده و از آنان برای برآورده کردن حاجاتشان و یا رفع مشکلاتشان درخواست می‌کنند. بسیاری از اوقات حاجات افراد درمان یک بیماری و سلامتی مجدد است، غافل از اینکه این بزرگان اگر خود بیمار می‌شدند به پزشکان حاذق، بدون توجه به دین آنان، برای درمان مراجعه می‌کردند.

دین اسلام به علم‌آموزی و کسب دانش و تخصص بسیار توجه و تکیه نموده است. برای رفع حاجات و مشکلات خود لازم است به متخصصان مربوطه مراجعه نموده ولی باور داشته باشیم که خداوند اگر صلاح بداند از طریق نظام آفرینشی که خود تدوین فرموده نیازهای ما را برآورده می‌نماید و اگر بیمار هستیم شفا می‌دهد. طبیب دارو می‌دهد ولی خدا شفا می‌دهد. همین موضوع برای تمام مشکلاتی که داریم صادق است و باید به آن توجه کنیم و عمل نماییم.

ما باید از بزرگان دین، امامان و امام‌زاده‌ها الگوپذیری کنیم، باید آنان را بسیار دوست بداریم و توجه داشته باشیم که آن بزرگان عاری از تمام رذایل اخلاقی و برخوردار از تمام فضایل اخلاقی و ارزش‌های انسانی بوده و موثرترین خدمت ممکن را به نیازمندترین افراد ارائه کرده‌اند و همیشه با خدا راز و نیاز داشتند و از او برای همه چیز سپاسگزاری می‌کردند. با اینکه این عزیزان بدن مادی خود را ترک نموده‌اند ولی روح بزرگشان جاویدان و زنده است و ما با روح آنان به عنوان اساتید مدعو دانشگاه زندگی تماس می‌گیریم و ارتباط برقرار می‌کنیم.

خلاصه اینکه ما این بزرگواران را بسیار دوست داریم و از روش زندگی آنان الگوپذیری می‌کنیم.

ما خداوند متعال را در همه حالت و همه جا موثر می‌دانیم و در حالی که اقدام برای رفع مشکل و حاجاتمان می‌نماییم باور داریم که خداوند طبق نظام آفرینشی که تدوین فرموده با ما رفتار خواهد کرد.

ما پیامبران، امامان و امام‌زاده‌ها و عرفا را بسیار دوست داریم و از افکار و شیوه‌ی زندگی آنان درس می‌گیریم ولی فقط از خدا تقاضا داریم تا حاجات قانونی و مشروع ما را که به موجودی زیان نمی‌رسانند برآورده نماید و به ما راهی نشان دهد تا مسائل و مشکلاتمان را با فکر و اندیشه خود حل نموده و برطرف نماییم.

مهدی بهادری نژاد

موارد دیگر